szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ziołowe paluchy francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra przekąska np do piwka ;-)

Ziołowe paluchy francuskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziołowe paluchy francuskie

 

 

Sposób przygotowania:

Ziołowe paluchy francuskie
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na płasko i smarujemy z wierzchu mlekiem. Jeśli ciasto jest zamrożone to wcześniej rozmrażamy. Posmarowane mlekiem ciasto posypujemy dwoma rodzajami papryki, a następnie kminkiem lub tymiankiem. Ja tylko pół ciasta robie z kminiem, gdyż mój mąż nie znosi kminku, więc dla niego jest z tymiankiem. Tak przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok 1 cm i zwijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ziołowe paluchy francuskie
Wszystkie składniki to gotowe ciasto francuskie, mleko i przyprawy.
Ziołowe paluchy francuskie
ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy przyprawami i skręcamy paseczki.

Tagi:

ciasto