Sposób przygotowania:
Ziołowe udka w pietruszkowym maśle
Mięso myjemy osuszamy nacieramy solą i pieprzem posypujemy przyprawą grill z każdej strony.
Skrapiamy je olejem.Układamy w naczyniu żaroodpornym odstawiamy do lodówki na 2 godziny aby mięso przeszło przyprawami.
Nastepnie wkładamy do piekarnika i pieczemy 70 minut-aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie miękkie masło ucieramy z pietruszką posiekaną . W trakcie pieczenia dwukrotnie smarujemy udka masłem pietruszkowym.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką .
Skrapiamy je olejem.Układamy w naczyniu żaroodpornym odstawiamy do lodówki na 2 godziny aby mięso przeszło przyprawami.
Nastepnie wkładamy do piekarnika i pieczemy 70 minut-aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie miękkie masło ucieramy z pietruszką posiekaną . W trakcie pieczenia dwukrotnie smarujemy udka masłem pietruszkowym.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką .
edytaha
2milutka
Dzięki:)