Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Złociste francuskie paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i szybka przekąska z ciasta francuskiego

Złociste francuskie paluszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Złociste francuskie paluszki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 370 gram
  • 1 jajko
  • 1/2 opakowania przyprawy do grzanek złocistych

Sposób przygotowania:

Złociste francuskie paluszki
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem. Całą powierzchnię ciasta posypujemy sporą warstwą przyprawy do grzanek złocistych, a następnie tniemy na około 1 cm paseczki. Trzymając za końce pasków zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy na rumiano w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (około 10-15 minut- czas pieczenia jest uzależniony od grubości spiralek).
Złociste francuskie paluszki
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem. Całą powierzchnię ciasta posypujemy sporą warstwą przyprawy do grzanek złocistych
Złociste francuskie paluszki
a następnie tniemy na około 1 cm paseczki.
Złociste francuskie paluszki
Trzymając za końce pasków zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia.