Sposób przygotowania:
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, jogurtem, odrobiną soli i cukrem z wanilią zmiksować, dodać sodę, zamieszać. Następnie połączyć z przesianą mąką. Dodać z pianą z białek i brzoskwinie, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać oprószone cukrem pudrem.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, jogurtem, odrobiną soli i cukrem z wanilią zmiksować, dodać sodę, zamieszać. Następnie połączyć z przesianą mąką. Dodać z pianą z białek i brzoskwinie, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać oprószone cukrem pudrem.