Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Zlocisty kurczak pieczony z Marmite

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny ,zlocisty kurczak.Marmite nadaje miesku fajnego smaku:)

Zlocisty kurczak pieczony z Marmite Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zlocisty kurczak pieczony z Marmite

 

  • 4 udka z kurczaka

 

  • 1 lyzka Marmite(ekstrat drozdzowy)

 

 

  • 1 lyzka ciemnego octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Zlocisty kurczak pieczony z Marmite
Udka oczyszczamy,myjemy,wycieramy. Wkladamy do miski,zalewamy lyzka octu winnego.Maslo topimy i do goracego dodajemy lyzke Marmite.Mieszamy i taka mieszanka nacieramy udka.Miske przykrywamy i zostawiamy na cala noc lub kilka godzin w lodowce.Po tym czasie ukladamy udka na blaszcze lub w naczyniu zaroodpornym.Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok.1 godzine.Pieczemy w tem.180-190 stopniC. Smacznego:)
Zlocisty kurczak pieczony z Marmite
Marmite mieszamy z goracym maslem.Maslo mozna zastapic odpowiednia iloscia goracej wody.
Zlocisty kurczak pieczony z Marmite
Nacieramy miesko mikstura i wstawiamy na kilka godzin lub cala noc do lodowki.