Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Złote paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Złote paluszki są proste i dobre.

Złote paluszki

Składniki:

Złote paluszki

 

  • 50 dkg mielone mięso drobiowe,
  • 2 szt. czerstwa kajzerka,
  • do obtoczenia bułka tarta,
  • 1 szt. jajko,
  • do smaku Sól,
  • do smaku posiekana natka pietruszki,
  • do smaku papryka chilli,
  • 1-2 szt ogórek konserwowy,
  • wg. uznania ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Złote paluszki
Mięso, bułki, jajko, posiekaną natkę pietruszki (dodatkowo może ale nie musi być drobno posiekany ogórek konserwowy) oraz paprykę chilli wyrobić na jednolitą masę (powinna być pikantna). Formować wałeczki długości palca. Panierować w bułce tartej wymieszanej z drobno startym żółtym serem i smażyć na złoty kolor. Usmażone paluszki wstawić na chwilę do piekarnika by "doszły".

PS: Bez ogórka i sera tez są pyszne :)