Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe w sosie musztardowym
Żołądki dokładnie umyć, osuszyć na sitku z wody, cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, masło roślinne rozgrzać w rondlu, wrzucić żołądki, lekko obsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, i pokrojone w kawałki pieczarki, mieszając podsmażać 7 min. Następnie dodać wszystkie przyprawy, zalać 0,75 litrem wody, gotować wszystko do miękkości żołądków. Gdy wszystko jest miękkie, dodać musztardę i gotować jeszcze 5 min, doprawić wg własnego smaku. Mąkę rozmieszać z 3/4 szklanki wody, zaprawić żołądki, gotować 2 min , mieszając. Podawać z kluskami śląskimi, kaszą , lub ziemniakami. Smacznego.
Irena_m
Trzosik
Sałatki
Darth Vader
Natala1210