Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Żołądki drobiowe z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

tak gotuje żołądki moja mama

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Żołądki drobiowe z pieczarkami

 

  • 50 dag żołądków drobiowych
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe z pieczarkami
Żołądki oczyścić, umyć, ugotować, ostudzić i pokroić w plasterki. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć i dusić w tłuszczu, podlewając wodą aż żołądki będą miękkie. Dodać żołądki i koncentrat pomidorowy. Chwilę razem dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.