Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dużo ludzi nie lubi podrobów, szkoda, bo żołądki z indyka można przygotować na wiele sposobów i są naprawdę dobre.

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

Składniki:

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

ETAP 1:

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

1. Żołądki kroimy i usuwamy błonki, myjemy, zalewamy wodą i 15 minut obgotowujemy. Następnie odlewamy, ponownie zalewamy wodą i z dodatkiem Vegety gotujemy do miękkości.

2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

ETAP 2:

Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym

4. Pieczarki łączymy z żołądkami.

5. Mąkę rozrabiamy z chrzanem, musztardą oraz śmietaną i zagęszczamy sos.

ETAP 3:

6. Danie gotowe, podajemy z ziemniakami.

7. Smacznego.