Sposób przygotowania:
Żołądki z grzybami
Podgrzybki oczyścić dokładnie wypłukać, następnie pokroić i podsmażyć na gorącym maśle klarownym.
Drobiowe żołądki dokładnie oczyścić i umyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki i gotować około 30 - 40 minut w lekko osolonej wodzie.
Obraną i pokrojoną drobniutko cebule podsmażyć na maśle pod koniec smażenia dodać posiekany ząbek czosnku.
Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki oraz część wody w której gotowały sie z żołądki.
Całość dusić na małym ogniu dodając w razie potrzeby resztę wody z żołądków.
Dodać podsmażone grzyby i dalej dusić, dodać przyprawy.
Gdy żołądki już całkowicie miekkie zagęszczam gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Drobiowe żołądki dokładnie oczyścić i umyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki i gotować około 30 - 40 minut w lekko osolonej wodzie.
Obraną i pokrojoną drobniutko cebule podsmażyć na maśle pod koniec smażenia dodać posiekany ząbek czosnku.
Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki oraz część wody w której gotowały sie z żołądki.
Całość dusić na małym ogniu dodając w razie potrzeby resztę wody z żołądków.
Dodać podsmażone grzyby i dalej dusić, dodać przyprawy.
Gdy żołądki już całkowicie miekkie zagęszczam gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.
gusia1000