Sposób przygotowania:
Żołądki z kurczaka w sosie śmietanowym
Żołądki oczyścić umyć i osączyć na sicie. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić żołądki. Obsmażyć na złoty kolor. Posolić i popieprzyć. Dodać obraną i pokrojoną w "wiórki" cebulę. Zeszklić. Podlać rosołem i dusić do miękkości mięsa. (w miarę ubytku płynu podlewać wodą). Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Wlać do żołądków. Zagotować.
Sarenka
Bahus
Sarenka
Qrde, nabralam checi na te zoladki, a w UK beda miala spory problem. by je dostac. Moja corka uwielbia zoladki drobiowe, moze zostalo Ci jeszcze troche, na wysylke? ;)
Bahus
Sarenka
Dobry z Ciebie chlopak ;DDD
Pani zima
monia81275