motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Żołądki z sosem ogórkowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smczane żołądki drobiowe z sosem ogórkowo-pieczarkowym

Żołądki z sosem ogórkowo-pieczarkowym

Składniki:

Żołądki z sosem ogórkowo-pieczarkowym

 

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych
  • 2 słoiki kremu chrzanowego
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Żołądki z sosem ogórkowo-pieczarkowym
Żołądki dokładnie umyć i gotować około 1 godziny w wodzie z dodatkiem wegety. Żołądki pozostawić w wywarze na noc. Następniego dnia pokroić w plasterki. SOS: Ogórki i pieczarki starannie odsączyć z zalewy i drobno posiekać. Następnie wymieszać z kremem chrzanowym .Wszystko doprawić pieprzem. Przygotowanym sosem polać żołądki i dokładnie wymieszać. Podawać na zimno.