eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1542]

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam gotowaną żółtą fasolkę szparagową. Przesmażyłam fasolkę z boczkiem wędzonym i cebulką.

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym

Składniki:

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym

warzywa

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym

przygotowanie składników

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym
Z opłukanej fasolki odciąć końcówki. Pokroić fasolkę.

Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Pokroić fasolkę na kawałki 3 cm. Zagotować wodę z cukrem i solą. Do wrzątku wrzucić fasolkę, gotować 15 minut i odcedzić.

przygotowanie składników cd

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym
Po usunięciu skóry boczek pokroić w kostkę.

Z boczku odkroić skórę. Pokroić boczek w kostkę.

przygotowanie składników cd

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym
Pokroić w kostkę obraną z łupinek cebulę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie fasolki

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym
Na rozgrzanym oleju usmażyć boczek i cebulę.

W dużej patelni rozgrzać olej, dodać boczek i obsmażyć. Do boczku dodać cebulę i razem smażyć aż cebula zmięknie.

przygotowanie fasolki

Żółta fasolka szparagowa Eli z boczkiem wędzonym

Do boczku z cebulą dodać odcedzoną fasolkę i jeszcze smażyć przez 5 minut.

Smacznego!