Sposób przygotowania:
Żółta papryka z kaszą kuskus i kiełbasąprzygotowanie składników farszu
Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę, czosnek i usmażyć. Przygotować kaszę kuskus według przepisu na opakowaniu.
przygotowanie składników farszu cd
Ser żółty gouda zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników farszu cd
Do miski włożyć kaszę kuskus, kiełbasę z cebulą, czosnek granulowany i wymieszać.
przygotowanie składników farszu cd
Do farszu dodać tarty ser i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć. Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
Połówki papryki wypełnić farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut. Smacznego!