Sposób przygotowania:
żółte kokardki z zielonym sosem
•makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
•szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
•czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
•mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
•chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
•przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
•podajemy z makaronem
•szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
•czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
•mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
•chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
•przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
•podajemy z makaronem
kasik12