Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Żółty łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niebanalny łosoś dla prawdziwych smakoszy

Żółty łosoś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żółty łosoś

 

Sposób przygotowania:

Żółty łosoś
Do przygotowania dania użyłam 2 filetów łososia po 250 g każdy. Łososia płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Następnie solimy go i pieprzymy z obu stron, odstawiamy na kilka minut. W tym czasie mleczko kokosowe łączmy z kurkumą i dokładnie całość mieszamy. Mięso maczamy w przygotowanej marynacie. Następnie na patelni rozgrzewamy olej. Łososia smażymy z obu stron po około 3 minuty z każdej strony. Łososia możemy również usmażyć na patelni grillowej. Patelnia powinna być wówczas dobrze rozgrzana. Łososia po usmażeniu podajemy posypanego sezamem. Świetnie smakuje z sałatą i świeżymi warzywami. Życzę smacznego ;)
Żółty łosoś
Łososia płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami.
Żółty łosoś
W tym czasie mleczko kokosowe łączmy z kurkumą i dokładnie całość mieszamy.
Żółty łosoś
Mięso maczamy w przygotowanej marynacie.
Żółty łosoś
Łososia smażymy z obu stron po około 3 minuty z każdej strony.