tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Zraziki cielęce zawijane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na zraziki cielęce zawijane.

Zraziki cielęce zawijane

Składniki:

Zraziki cielęce zawijane

 

  • 50 dkg sznyclówki
  • 4 cienki plasterki szynki gotowanej
  • 2 jaja na twardo
  • 3 łyżki masła
  • pieprz
  • nać pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka małych cebulek

Sposób przygotowania:

Zraziki cielęce zawijane
Mięso pokroić na 4 płaty i zbić do grubości około 5 milimetrów. Na cienkie płaty mięsa posypane solą i pieprzem nałożyć wymieszaną siekaninę z naci pietruszki, szczypiorku i małych cebulek, na tym położyć plasterek szynki i na wierzchu połówkę jaja na twardo.Każdy zrazik zawinąć i owiazać nitką. W rondlu na tłuszczu podsmażyć zraziki do lekkiego zrumienienia. potem dusić na małym ogniu około 20 minut , bez pokrywki. Po wyłożeniu zrazików na półmisek do rondla dolać 2 lyżki wody, zagotować i sosem tym polac zraziki.

Tagi:

szynka