darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Zraziki z rostbefu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zraziki z rostbefu

Zraziki z rostbefu

Składniki:

Zraziki z rostbefu

 

  • 75 dag rostbefu z kością,
  • 10 dag mielonego mięsa wieprzowego,
  • pasztet drop
  • 3 ząbki czosnku,
  • łyżka zielonej pietruszki świeżej lub suszonej,
  • mała cebula,
  • 5 dag smalcu lub smalcu i oleju,
  • pól szklanki wody,
  • pół szklanki czerwonego wina,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Zraziki z rostbefu
Bardzo starannie ostrym nożem oddzielić mięso od kości, zdjąć okrywajqcą mięso błonę. Samo mięso pokrajać w poprzek na 4-5 równej wielkości płatów. Każdy lekko rozbić. Mielone mięso wieprzowe wymieszać z bardzo drobno posiekanym czosnkiem i cebulą, dodać soli do smaku, pieprzu oraz zieloną pietruszkę. Płaty mięsa posmarować nadzieniem, zwinąć i spiąć metalowymi szpadkami lub obwiązać białą bawełnianą nitką. Mięso obrumienić na tłuszczu, zalać winem zmieszanym z wodą, dusić. Pod koniec duszenia dodać do sosu koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem na sypko i sałatką z porów.

Tagi:

mięso pasztet