justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

zraziki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

roladki schabowe ze szpinakowo fetowym nadzieniem

zraziki ze szpinakiem

Składniki:

zraziki ze szpinakiem

 

  • schab wieprzowy 1 kg
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek,
  • szpinak 20 dag
  • feta 1 kartonik

Sposób przygotowania:

zraziki ze szpinakiem
Schab należy podzielić na kotlety i cienko ubić. Każdy kotlet doprawiamy do smaku przyprawami. Szpinak (same liście) przekładamy na patelnię i dodajemy pokruszoną fetę. Dusimy kilka minut aby ser się rozpuścił, cały czas mieszamy. Szpinakową masą napełniamy kotlety i zwijamy jak zrazy. Spinamy wykałaczką. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Następnie układamy na blasze i zapiekamy 20 minut.