tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Zrazy cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Prosty przepis na zrazy cielęce.

Zrazy cielęce

Składniki:

Zrazy cielęce

 

  • 50 dkg sznyclówki
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy cielęce
Mięso pokroić poprzecznie do włókienna 4 płaty, zbić i uformować 4 zrazy owalne, przyprawić je solą i pieprzem. W rondlu podsmażyć cebulę w plasterkach na tłuszczu , wlożyć zrazy, podlać gorącą wodą i dusić pod pokrywą, aż będą miękkie, w razie potrzeby dolać wody. Podać na półmisku skropione gorącym sosem, resztę sosu podać sosjerce.