Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Zrazy cielęce nadziewane kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonałe danie obiadowe, zamiast cielęciny można użyc piersi z indyka

Zrazy cielęce nadziewane kaszą

Składniki:

Zrazy cielęce nadziewane kaszą

 

Sposób przygotowania:

Zrazy cielęce nadziewane kaszą
Mięsko pokroić na 4 plastry, rozbić, posolić popieprzyć, posypać estragonem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce tłuszczu Szynkę pokroić w kostkę Kaszę ugotować, ostudzić, dodać 1 całe jajko i 1 żółtko, podsmażona cebul, szynkę i natkę. Wymieszać i wyrobić,, dodać sól i pieprz do smaku Nadzienie rozsmarować na plastrach mięsa, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić. Pod koniec duszenia dodać śmietanę i koncentrat pomidorowy.