kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

zrazy nadziane papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

danie które zachwyci każdego , świetny pomysł na rodzinny obiad

zrazy nadziane papryką i cebulą

Składniki:

zrazy nadziane papryką i cebulą

 

Sposób przygotowania:

zrazy nadziane papryką i cebulą
Mięso przekładamy do miski , wbijamy jajko , doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną czosnku , wyrabiamy dokładnie ręką , formujemy niewielkie kulki rozgniatamy ręką i na każdym środku układamy kawałek papryki i cebuli. Dokładnie sklejamy , formujemy zrazy, oprószamy w mące i smażymy z każdej strony na złoto. Tak postępujemy do wyczerpania mięsa. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju podsypujemy mąką i zalewamy bulionem , po zagotowaniu dokładamy zrazy i dusimy na małym ogniu przez ok 40 min. Gotowe zrazy podajemy z ziemniakami lub kaszą.