Sposób przygotowania:
Zrazy schabowe w sosie pieczarkowymETAP 1:
Plastry schabowe roztłuc na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Paprykę, cebulę i ser pokroić w słupki.
Każdy kotlet smarować cienko majonezem. Na brzegu układać kawałek papryki, cebuli i sera i zwijać roladki. Brzegi pospinać wykałaczkami.
Zraziki obsmażyć razem z resztą cebuli pokrojoną w kostkę na oleju. Przełożyć do garnka.
Pieczarki obrać, pokroić i dołożyć do mięsa. Do garnka nalać tyle wody aby zakryła wszystko. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Posolić i zagotować. Dusić ok. godziny.
W między czasie dodać pół kostki rosołowej ale nie jest to konieczne. Na koniec duszenia zaprawić sos.
Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować odrobiną sosu i przelać do garnka. Dusić jeszcze kilkanaście minut.
W razie potrzeby jeszcze doprawić. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.