iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zrazy w sosie groszkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te zrazy są bardzo soczyste, a to za sprawą dodanej do nich śmietanki. Powstałym sosem możemy polewać dodatki do nich.

Zrazy w sosie groszkowym

Składniki:

Zrazy w sosie groszkowym

 

Sposób przygotowania:

Zrazy w sosie groszkowym
Schab kroimy w plastry oprószamy przyprawami, grzyby gotujemy chwilę następnie smażymy osolone na oleju. Na każdy plaster rozbitego schabu nakładamy grzyby, zwijamy, smażymy na oleju 20 min na złoto. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy groszek doprowadzamy do zagotowania, zaprawiamy mąką, dodajemy posiekaną natkę i odrobinę soli.

Tagi:

grzyby schab