Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zrazy wg Marty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczne zrazy na obiadek

Zrazy wg Marty

Składniki:

Zrazy wg Marty

 

  • 1,5 kg filetów drobiowych
  • sól,pieprz,tymianek
  • obtoczenie:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • farsz:
  • 0,5 kg grzybów kurek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 pora
  • przyprawy: szczypta soli i słodkiej papryki
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zrazy wg Marty
Filety przekroić na pół.Tłuczkiem obić mięso po obu stronach.Obsypać solą,tymiankiem i pieprzem.Odstawić.W miedzy czasie przygotować farsz: Kurki przemyć i obgotować.Cebulę i pora obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurki,cebulę,pora oraz przeciśnięty czosnek.Przyprawić solą i papryką słodką.wymieszać i zasmażyć.Obsypać farsz natką pietruszki.Farsz rozsmarować na płat fileta i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące i jajku.Smażyć z każdej strony na złoty kolor.