cobra85

cobra85

Kucharz
[Przepisów: 7]

Zrazy wołowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

najlepiej podawac z makaronem lub ziemniakami i buraczkami smacznego

Zrazy wołowe

Składniki:

Zrazy wołowe

 

  • Pół kg mięsa wołowego na zrazy
  • 2cebule
  • 1kostka rosołowa wołowa
  • 2łyzki ziarenek smaku
  • sól,pieprz
  • 1liść laurowy
  • 2ziarenka ziela angielskiego
  • 2łyzeczki mąki

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe
mieso myjemy i kroimy na plastry,oprószamy solą i pieprzem,smażymy na patelni okolo 15min z kazdej strony.
do garka wlewamy okolo 1,5litra wody dodajemy wszystkie przyprawy,kiedy mieso sie podsmazy wrzucamy je do garka,
cebule kroimy w kostke i smazymy na pozostalym sosie po miesie do zeszklenia,dodajemy cebule do miesa,
zrazy po 40min zaprawiamy maka do zgestnienia sosu,ogolnie gotujemy okolo 1,5h do miekosci miesa.

Tagi:

mięso