Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe
mieso myjemy i kroimy na plastry,oprószamy solą i pieprzem,smażymy na patelni okolo 15min z kazdej strony.
do garka wlewamy okolo 1,5litra wody dodajemy wszystkie przyprawy,kiedy mieso sie podsmazy wrzucamy je do garka,
cebule kroimy w kostke i smazymy na pozostalym sosie po miesie do zeszklenia,dodajemy cebule do miesa,
zrazy po 40min zaprawiamy maka do zgestnienia sosu,ogolnie gotujemy okolo 1,5h do miekosci miesa.
do garka wlewamy okolo 1,5litra wody dodajemy wszystkie przyprawy,kiedy mieso sie podsmazy wrzucamy je do garka,
cebule kroimy w kostke i smazymy na pozostalym sosie po miesie do zeszklenia,dodajemy cebule do miesa,
zrazy po 40min zaprawiamy maka do zgestnienia sosu,ogolnie gotujemy okolo 1,5h do miekosci miesa.
donia
truskawka77