EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Zrazy wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zachwycający smak zrazów, proste danie

Zrazy wołowe

Składniki:

Zrazy wołowe

 

  • 8 plastrów wołowiny zrazowej- ok. 1 kg
  • 8 plastrów wędzoni np, boczku
  • łyżka oleju
  • 2 łyzki masłą
  • 2 szl bulionu grzybowego z kostki
  • 6-7 łyżek śmietany
  • 4 łyzki musztardy
  • kiszone oórki
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe
1. Mieso rozbijamy tłuczkiem na ceinkie plastry, oprószamy pieprzem i solą. Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą i kadziemy plaster wędzonki oraz pasek kiszoengo ogórka
2. Ciasto zwijamy i mocno obwiązujemy nicią/
3. w garnku rozgrzewamy olej i masło, obsmażamy zrazy, zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkośvi, Wyjmujemy i zdejmujemy nitki.
4. Do sosu dodsjemy śmietanę, mieszamy, wkładamy zrazy. podajemy na ciepło.

Tagi:

wołowina