Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe
1. Mieso rozbijamy tłuczkiem na ceinkie plastry, oprószamy pieprzem i solą. Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą i kadziemy plaster wędzonki oraz pasek kiszoengo ogórka
2. Ciasto zwijamy i mocno obwiązujemy nicią/
3. w garnku rozgrzewamy olej i masło, obsmażamy zrazy, zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkośvi, Wyjmujemy i zdejmujemy nitki.
4. Do sosu dodsjemy śmietanę, mieszamy, wkładamy zrazy. podajemy na ciepło.
2. Ciasto zwijamy i mocno obwiązujemy nicią/
3. w garnku rozgrzewamy olej i masło, obsmażamy zrazy, zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkośvi, Wyjmujemy i zdejmujemy nitki.
4. Do sosu dodsjemy śmietanę, mieszamy, wkładamy zrazy. podajemy na ciepło.