Sposób przygotowania:
Zrazy z biodrówki w sosie ziołowym
Z mięso umyć, osączyć, uciąć trzy kotlety, rozbić tłuczkiem.
Na patelni teflonowej na niewielkiej ilości tłuszczu obsmażyc mięso. Cebulę obrać, opłukać i pokroić a następnie obsmażyć na złoty kolor. Do rondla przełożyć mięso i cebulę podlać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec dodać zmiksowane, wcześniej obrane ze skórki pomidory lub koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku przyprawami .
Przyprawić śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki a trochę sos zgęstniał. Podawać z makaronem i ogórkami kiszonymi lub surówką z rzodkwi.
Na patelni teflonowej na niewielkiej ilości tłuszczu obsmażyc mięso. Cebulę obrać, opłukać i pokroić a następnie obsmażyć na złoty kolor. Do rondla przełożyć mięso i cebulę podlać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec dodać zmiksowane, wcześniej obrane ze skórki pomidory lub koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku przyprawami .
Przyprawić śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki a trochę sos zgęstniał. Podawać z makaronem i ogórkami kiszonymi lub surówką z rzodkwi.