Sposób przygotowania:
Zrazy z kury po polsku
Filety z kury oczyścić z błon, oddzielić od kości, podzielić na osiem kawałków po czym rozbić tłuczkiem co daje im okrągły kształt. Obtoczyć w mące, posypać przyprawami, usmażyć z obydwu stron.
Grzanki usmażyć z obydwu stron, posmarować pasztetem, ułożyć na nich po kawałku mięsa i wstawić do piekarnika. Jajka rozbić trzepaczką w głębokim naczyniu wraz z pokrojoną w paseczki szynką, groszkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.
Rozgrzać tłuszcz, wlać na niego jajka, usmażyć omlet, wykroić szklanką osiem małych kółeczek i ułożyć je na zrazach. Podawać z warzywami.
Grzanki usmażyć z obydwu stron, posmarować pasztetem, ułożyć na nich po kawałku mięsa i wstawić do piekarnika. Jajka rozbić trzepaczką w głębokim naczyniu wraz z pokrojoną w paseczki szynką, groszkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.
Rozgrzać tłuszcz, wlać na niego jajka, usmażyć omlet, wykroić szklanką osiem małych kółeczek i ułożyć je na zrazach. Podawać z warzywami.