sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zrazy z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna propozycja podania filetów z kurczaka. Można dodać także ser żółty, a także boczek zamienić na szynkę. Smacznego

Zrazy z piersi kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z piersi kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z piersi kurczaka
Piersi z kurczaka dzielimy na pięć plastrów, delikatnie rozbijamy, następnie solimy, pieprzymy. Ogórki kroimy na pół wzdłuż. Na każdym filecie układamy boczek i ogórek. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką. Każdy obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego
Zrazy z piersi kurczaka
Filety dzielimy na 5 porcji i lekko rozbijamy.
Zrazy z piersi kurczaka
Ogórki kiszone kroimy na pół wzdłuż.
Zrazy z piersi kurczaka
Na każdą pierś układamy plaster boczku i ogórka.
Zrazy z piersi kurczaka
Zrazy obtaczamy w jajku i w bułce tartej.