Sposób przygotowania:
Wrolować w kurczaka
Pierś z kurczaka osuszyć . Naciąć po grubości by dała się rozłożyć . Rozbić mięso tłuczkiem do mięsa na plaski prostokąt . Posolić szczyptą soli .Posypać pieprzem. Namoczyć na kilkanaście minut morele i żurawinę gorącą wodą .Odcedzić .Ułożyć na mięsie .Założyć brzegi i zrolować. Obwiązać dokładnie nicią do mięs ( tak jak zrazy ) . Posypać po wierzchu mieloną papryką . Rozgrzać olej i obsmażyć na nim roladkę ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do garnuszka * . Podlać wodą .Wrzucić natkę , lubczyk i kostkę bulionową . Przykryć i dusić 30 minut. Potem uchylić pokrywkę , zmniejszyć gaz , dołożyć masło i dusić jeszcze 15 minut tak by sos odparował do objętości ok. 1/2 szklanki. Wyjąć .Usunąć nici . Przekroić na 4 części na ukos . Podawać z ziemniakami puree . * ja robiłam na patelni Delimano Dry Cooker
zewa
elzbieta8960
Smakowita
emilcia