Zrazy z rostbefu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne zapiekane zrazy z rostbefu

Zrazy z rostbefu

Składniki:

Zrazy z rostbefu

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z rostbefu
Przygotowanie:
Z umytego kawałka rostbefu oddzielić ostrym nożem kość,a także zewnętrzną okrywającą mięso błonę razem z tłuszczem.Błonę i kości wykorzystać do przygotowania wywaru na zupę.Mięso pokrajać w poprzek włókien mięsnych na 4-5 jednakowych grubości kawałków.Każdy kawałek rozbić zwilżanym wodą młotkiem do mięsa.Osolić,oprószyć mąką i pieprzem,obrumienić na rozgrzanym oleju,przełożyć do innego naczynia,a na tłuszczu lekko podsmażyć cebulę.Włożyć ją do mięsa,namoczone suszone grzyby.Podlać wodą.Na małym ogniu dusić,aż mięso będzie miękkie.Nie dolewać wody do sosu.Podprawić sos resztą mąki wymieszanej ze śmietaną,zagotować.

Tagi:

grzyby