cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Zrazy z zająca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na zajęcze zrazy

Zrazy z zająca

Składniki:

Zrazy z zająca

 

  • Mięso zajęcze,
  • 10 dag słoniny,
  • 1-2 jaja,
  • 1 łyżka rosołu z kostki,
  • bułka tarta,
  • 10 dag masła,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z zająca

Mięso przepuścić przez maszynkę razem ze słoniną, posolić, wbić jaja, wlać łyżkę rosołu, posolić, popieprzyć, otaczać w bułce. Zrobić okrągłe albo podłużne zrazy i smażyć na gorącym maśle.


Tagi:

mięso tarta