choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Zrazy zawijane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy zawijane z ogórkiem papryką i pieczarkami

Zrazy zawijane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy zawijane

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane
Do miseczki nalać olej i maggi. Dodać czubrycę, zioła prowansalskie i wymieszać dobrze i odstawić na jakieś 10 minut. Płaty obtoczyć w marynacie i odstawić na 2 godz do lodówki. Pieczarki obrać i umyć. Pociąć w plastry i podsmażyć na małym ogniu na patelni. Paprykę obmyć i pociąć na paseczki tak samo ogórka kiszonego. Zółty ser pociąć w paski. Wyjąć płaty i do każdego włożyć kilka pasków papryki, ogórka i sera plus kilka kawałków pieczarek. Zrulować je i związać nitką. Obtoczyć je w mące. Smażyć na patelni dolewając co jakiś czas trochę wody.
Zrazy zawijane
Zrazy zawijamy z warzywami i zawiązujemy je nitką.
Zrazy zawijane
Zawinięte i związane zrazy obtaczamy w mące pszennej
Zrazy zawijane
Obtoczone zrazy z warzywami smażymy na patelni na rozgrzanym oleju
Zrazy zawijane
Gdy sa lekko podsmażone dolewamy wodę by się poddusiły