matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Zrazy zawijane z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wołowinka+pieczarki.. nic dodać nic ująć..

Zrazy zawijane z pieczarkami

Składniki:

Zrazy zawijane z pieczarkami

 

  • bułka tarta olej do smażenia sól pieprz słodka papryka w proszku mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane z pieczarkami
Mięso rozbić na cienkie plastry,oprószyć przyprawami,cebulę posiekać i zeszklić na maśle,dodać pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki..smażyć na małym ogniu,aż część soku z pieczarek odparuje,dodać tartą bułkę,przyprawić do smaku i ostudzić.Farsz równomiernie rozłożyć na mięsie i zwinąć.Obtoczyć roladki w mące,obsmażyć.Przełożyć do rondla,podlać wodą i dusić,aż mięso będzie miękkie.Smacznego:)