Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z pieczarkowym farszem
Pierś z indyka oczyścić , osuszyć za pomocą papierowego ręcznika , rozciąć na dwie równe części ( nie koniecznie , jeśli ktoś woli można zrobić w całości ) delikatnie rozbić formując w miarę równe prostokąty , posypać przyprawami . Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę bardzo drobno pokroić , udusić razem z pieczarkami , do uduszonych pieczarek wbić 2 jajka , mieszając lekko podsmażyć , doprawić do smaku . Ciepłe pieczarki rozłożyć równomiernie na przygotowane mięso , zwinąć rolady , związać , posypać przyprawami . Rolady włożyć do rękawa foliowego wrzucić obrany i pokrojony czosnek , ziele angielskie , liść laurowy i wlać kilka łyżek oleju . Tak przygotowaną pierś położyć w formie , piec w temp. 180 około godziny , przed końcem pieczenia przeciąć rękaw aby mięso się zrumieniło.
gosia56
Bo
Gosiu przyjeżdżaj :)))
Schowałam dla Ciebie :))