Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zsiadłe pampuchy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przepis znany od pokoleń...

Zsiadłe pampuchy

Składniki:

Zsiadłe pampuchy

 

  • 1/2 litra zsiadłego mleka
  • 1 duże jajo
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zsiadłe pampuchy
Do plastikowej miski wlewamy mleko, wbijamy jajo, wsypujemy sodę, sól i cukier. Wsypujemy mąkę cały czas wszystkie składniki mieszając aż uzyskamy taką konsystencję ciasta jak do lanych klusek a nawet troszkę gęstszą, tak by dało się nakładać na patelnię łyżką. Na rozgrzaną patelnie wkładamy porcje ciasta dużą łyżką i smażymy z oby stron na ciemno złoty kolor.

Tagi:

pampuchy