Sposób przygotowania:
Zupa a'la leczo z pulpecikami
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Pieczarki kroimy na małe plasterki, Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w plasterki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki, marchew, pietruszkę i por zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej. Po ok 10 -15 minutach dodajemy pokrojone papryki i gotujemy. Mięso, odciśnięta bułka, jako, sól i pieprz razem mieszamy. Formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Układamy na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu. Następnie dodajemy pulpety pod koniec gotowania do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Chwilę gotujemy. Po ugotowaniu można posypać natka pietruszki. Smacznego.