dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa a'la leczo z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z pieczarkami, papryką i z pysznymi pulpecikami.

Zupa a'la leczo z pulpecikami

Składniki:

Zupa a'la leczo z pulpecikami

 

  • 400 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 2 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyż koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka drobiowa
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • bułka namoczona w mleku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

 

Sposób przygotowania:

Zupa a'la leczo z pulpecikami
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Pieczarki kroimy na małe plasterki, Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w plasterki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki, marchew, pietruszkę i por zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej. Po ok 10 -15 minutach dodajemy pokrojone papryki i gotujemy. Mięso, odciśnięta bułka, jako, sól i pieprz razem mieszamy. Formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Układamy na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu. Następnie dodajemy pulpety pod koniec gotowania do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Chwilę gotujemy. Po ugotowaniu można posypać natka pietruszki. Smacznego.