Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa Babci

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, pokroić w cienkie paski. W naczyniu polać sojowym sosem, przykryć i

Zupa Babci

Składniki:

Zupa Babci

 

Sposób przygotowania:

Zupa Babci
Mięso umyć, pokroić w cienkie paski. W naczyniu polać sojowym sosem, przykryć i zostawić na około 20 minut. Pory dokłądnie oczyścic i wymyć. Marchew i seler umyć i obrać. Pokroić pory w cienkie krążki a marchew i seler w drobną kostkę. Zagotować rosół, wsypać ryż i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Po 10 minutach wrzucić pokrojone warzywa. Zamarynowane mięso osuszyć. Na patelni rozpuścić tłuszcz i na mocno rozgrzanym smażyć mięso 8-10 minut, mieszając energicznie w czasie smażenia. Natkę pietruszki drobno posiekać. Na kilka minut przed końcem gotowania wrzucić do zupy mięso, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.