Sposób przygotowania:
Zupa barszcz bialy
Barszcz bialy rozrabiamy w kubku z woda.Do garnka z woda wkladamy obrane i umyte warzywa,oraz wlewamy rozrobiony barszcz bialy,dodajemy przyprawy(bez kwasku cytrynowego) i gotujemy az warzywa zmiekna.Pod koniec gotowania dodajemy kielbase biala i gotujemy.2-3 lyzki maki rozrabiamy z woda,a nastepnie dodajemy smietane i mieszamy,dodajemy troche zypy i mieszamy do uzyskanie jednolitej konsystencji(taki sposob zapobiega zsiadaniu sie smietany) i wlewamy do garnka z zupa.Doprawiamy kwaskiem cytrynowym zagotowujemy.Pokrojone w kosteczke i posolone ziemniaki gotujemy w osobnym garnku,a po ugotowaniu przekladamy do garnka z zupa wraz z ugotowanymi ,,na twardo,,i pokrojonymi w kostke jajkami.
Sarenka
ag10224
misia53
Anula
szewczyk