Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Zupa borowikowa

Składniki:

Zupa borowikowa

 

  • 35 dag borowików (mogą być mrożone),
  • 25 dag ziemniaków,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 litr rosołu (może być z kostki),
  • 200 ml śmietany,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka posiekanego zielonego koperku,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa
Cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać borowiki pokrojone w paski i ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość zalać rosołem. Gotować do miękkości ziemniaków i grzybów. Dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.