Sposób przygotowania:
Zupa bosmańska
Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć. Zetrzeć na tarce razem z ogórkiem.
Cebulę, czosnek obrać i posiekać. Pora oraz paprykę oczyścić i pokroić na paseczki. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i przelać gorącą wodą.
Parówki pokroić na kawałki. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić.
Warzywa z parówkami podsmażyć i dodać do mięsa i dusić wszystko razem.
Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać.
Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.
Cebulę, czosnek obrać i posiekać. Pora oraz paprykę oczyścić i pokroić na paseczki. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i przelać gorącą wodą.
Parówki pokroić na kawałki. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić.
Warzywa z parówkami podsmażyć i dodać do mięsa i dusić wszystko razem.
Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać.
Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.