Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowa z wkładką
Zagotować litr wody z kostką rosołową, udkiem z kurczaka lub innym mięsem, przyprawami- solą i pieprzem.
Do gotującego się wywaru, dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę i seler ( korzeń lub liście) oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
Gotujemy jeszcze chwilę wszystko razem do miękkości.
Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dajemy umyte liście buraczka.
Na koniec robimy zaczepkę z mąki i śmietany i dodajemy do zupy. Zagotować.
Do gotującego się wywaru, dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę i seler ( korzeń lub liście) oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
Gotujemy jeszcze chwilę wszystko razem do miękkości.
Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dajemy umyte liście buraczka.
Na koniec robimy zaczepkę z mąki i śmietany i dodajemy do zupy. Zagotować.