Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 739]

Zupa z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, bardzo sycąca zupa z ciecierzycy, z dodatkiem pomidorów. Ugotowane mięso można podzielić na małe kawałki i wrzucić do zupy.

Zupa z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ciecierzycy
Wypłukaną ciecierzycę moczymy w trzech szklankach zimnej wody przez 12 godzin, a następnie gotujemy 45 minut w tej samej wodzie. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy sól.

Mięso wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela. Następnie przecedzamy wywar przez sito.

Do wywaru wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na rozgrzanej oliwie oraz warzywa pokrojone w kostkę. Dodajemy ciecierzycę razem z wodą, w której się gotowała. Dodajemy również pomidory z puszki i przyprawy. Gotujemy jeszcze 20 minut.
Zupa z ciecierzycy
Wypłukaną ciecierzycę moczymy w trzech szklankach zimnej wody przez 12 godzin, a następnie gotujemy 45 minut w tej samej wodzie. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy sól.
Zupa z ciecierzycy
Mięso wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela.
Zupa z ciecierzycy
Ziemniaki, seler i marchewkę kroimy w kostkę.
Zupa z ciecierzycy
Dodajemy również pomidory z puszki i przyprawy. Gotujemy jeszcze 20 minut.

Tagi:

zupa