Sposób przygotowania:
Zupa z ciecierzycy
Wypłukaną ciecierzycę moczymy w trzech szklankach zimnej wody przez 12 godzin, a następnie gotujemy 45 minut w tej samej wodzie. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy sól.
Mięso wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela. Następnie przecedzamy wywar przez sito.
Do wywaru wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na rozgrzanej oliwie oraz warzywa pokrojone w kostkę. Dodajemy ciecierzycę razem z wodą, w której się gotowała. Dodajemy również pomidory z puszki i przyprawy. Gotujemy jeszcze 20 minut.
Mięso wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela. Następnie przecedzamy wywar przez sito.
Do wywaru wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na rozgrzanej oliwie oraz warzywa pokrojone w kostkę. Dodajemy ciecierzycę razem z wodą, w której się gotowała. Dodajemy również pomidory z puszki i przyprawy. Gotujemy jeszcze 20 minut.