Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Zupa z młodej kapusty i kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupka z dużą ilością warzyw, a jednocześnie bardzo pożywna. ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.

Zupa z młodej kapusty i kalarepki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty i kalarepki

 

  • ćwiartki z kurczaka 2 szt
  • por 1 szt (zielona część)
  • kalarepka młoda 1-2 szt
  • kapusta 1/2 główki
  • ziemniaki 2 szt L
  • seler korzeniowy 1 kawałek
  • marchew 2 szt
  • liście laurowe 3 szt
  • ziele angielskie całe kilka ziarenek
  • sól himalajska 1 płaska łyżka
  • pasta paprykowa 1 łyżka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Mięso myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 40 minut z dodatkiem zielonej części pora, liści laurowych i ziela angielskiego.

Podczas gotowania wywaru zajmujemy się warzywami; kapustę szatkujemy, ziemniaki, kalarepkę, seler i marchewkę kroimy w kostkę.

Wyławiamy z garnka pora i wrzucamy do wywaru ziemniaki, seler i marchewkę. Gotujemy 10 minut. Następnie dorzucamy kapustę i kalarepkę. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Dodajemy pastę z papryki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem.
Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Mięso myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 40 minut z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Podczas gotowania wywaru zajmujemy się warzywami; kapustę szatkujemy, ziemniaki, kalarepkę, seler i marchewkę kroimy w kostkę.
Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Wyławiamy z garnka pora i wrzucamy do wywaru ziemniaki, seler i marchewkę. Gotujemy 10 minut.
Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Następnie dorzucamy kapustę i kalarepkę. Gotujemy jeszcze 10 minut.