Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty i kalarepki
Mięso myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 40 minut z dodatkiem zielonej części pora, liści laurowych i ziela angielskiego.
Podczas gotowania wywaru zajmujemy się warzywami; kapustę szatkujemy, ziemniaki, kalarepkę, seler i marchewkę kroimy w kostkę.
Wyławiamy z garnka pora i wrzucamy do wywaru ziemniaki, seler i marchewkę. Gotujemy 10 minut. Następnie dorzucamy kapustę i kalarepkę. Gotujemy jeszcze 10 minut.
Dodajemy pastę z papryki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem.
Podczas gotowania wywaru zajmujemy się warzywami; kapustę szatkujemy, ziemniaki, kalarepkę, seler i marchewkę kroimy w kostkę.
Wyławiamy z garnka pora i wrzucamy do wywaru ziemniaki, seler i marchewkę. Gotujemy 10 minut. Następnie dorzucamy kapustę i kalarepkę. Gotujemy jeszcze 10 minut.
Dodajemy pastę z papryki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem.