Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Zupa brokułowa wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa brokułowa wg Megg

Zupa brokułowa wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowa wg Megg

 

  • 40 dag brokułów
  • 2 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 litr bulionu
  • 1 łyżka śmietany
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa wg Megg
Brokuł podzielić na różyczki i umyć. Marchewkę oraz pietruszkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę wraz z marchewką i pietruszką. Przygotować bulion i do gorącego wrzucić podsmażone warzywa. Gotować na małym ogniu ok. 20 min. Po tym czasie wrzucić brokuły i wszystko razem gotować jeszcze 10 min. Po tym czasie zupkę zblenderować na jednolity krem i ponownie zagotować. Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną kremową zupkę z brokułów podawać z grzankami.
Zupa brokułowa wg Megg
Zupa brokułowa wg Megg
Zupa brokułowa wg Megg
Zupa brokułowa wg Megg

Tagi:

brokuły