Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z pesto na zielono.
Nastawić wodę na wywar jarzynowy i dodać kolejno umyte i obrane jarzyny,rosołki,ziela angielskiego i listków laurowych i goto-
-wać na wolnym ogniu,potem zwiększyć nieco ogień i gdy zacznie bulgotać dać na wodę oczyszczone brokuły i podgotować,aż zmię-
kną nieco,a potem łyżką cedzakową wyjąć na sitko i przetrzeć z
pesto na sitku drewnianą pałką do garnka.Przedtem jednak wyjąć
jarzyny z wywaru i liście laurowe.Przetarte brokuły gotować jeszcze z 20-30 min,a potem doprawić maggi-ze trzy łyżki,soli i
pieprzu.Spróbować przed podaniem,czy dobra zupa,zrobić zawie-
-sinę z wody i mąki,dodać śmietany,ale przedtem zahartować w
zupie,by się nie zwarzyła,zamieszać i gotowe !
-wać na wolnym ogniu,potem zwiększyć nieco ogień i gdy zacznie bulgotać dać na wodę oczyszczone brokuły i podgotować,aż zmię-
kną nieco,a potem łyżką cedzakową wyjąć na sitko i przetrzeć z
pesto na sitku drewnianą pałką do garnka.Przedtem jednak wyjąć
jarzyny z wywaru i liście laurowe.Przetarte brokuły gotować jeszcze z 20-30 min,a potem doprawić maggi-ze trzy łyżki,soli i
pieprzu.Spróbować przed podaniem,czy dobra zupa,zrobić zawie-
-sinę z wody i mąki,dodać śmietany,ale przedtem zahartować w
zupie,by się nie zwarzyła,zamieszać i gotowe !
kasik12
Pozdrawiam;)
p.haju