Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa pieczarkowa mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka lekka zupka pieczarkowa z łazankami i warzywami startymi na tarce to dobry pomysł na pyszny obiad.

Zupa pieczarkowa mojej mamy

Składniki:

Zupa pieczarkowa mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa mojej mamy
Nastawiamy wodę, solimy, wrzucamy dodać udko i gotujemy około pół godziny.

W międzyczasie ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa oraz pieczarki. Wrzucamy warzywa do wywaru, natomiast pieczarki podsmażamy na maśle przez kilka minut i również dodajemy do zupy.

Dodajemy łazanki i gotować całość około 15 minut. Dodajemy śmietanę.

Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.