Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa mojej mamy
Nastawiamy wodę, solimy, wrzucamy dodać udko i gotujemy około pół godziny.
W międzyczasie ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa oraz pieczarki. Wrzucamy warzywa do wywaru, natomiast pieczarki podsmażamy na maśle przez kilka minut i również dodajemy do zupy.
Dodajemy łazanki i gotować całość około 15 minut. Dodajemy śmietanę.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
W międzyczasie ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa oraz pieczarki. Wrzucamy warzywa do wywaru, natomiast pieczarki podsmażamy na maśle przez kilka minut i również dodajemy do zupy.
Dodajemy łazanki i gotować całość około 15 minut. Dodajemy śmietanę.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.