Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1011]

Zupa brokułowo - pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię zupę brokułową. Teraz proponuję jej inną wersję, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Zupa świetnie smakuje z płatkami migdałowymi.

Zupa brokułowo - pieczarkowa

Składniki:

Zupa brokułowo - pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo - pieczarkowa

ETAP 1:

Zupa brokułowo - pieczarkowa
Pieczarki i cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju

Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

Pieczarki i cebulę podsmażamy na oleju.

ETAP 2:

Zupa brokułowo - pieczarkowa
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie

Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki, zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut.

ETAP 3:

Zupa brokułowo - pieczarkowa
Do brokułów dodajemy pieczarki z cebulką

Po 10 minutach gotowania brokułów dodajemy pieczarki z cebulą. Gotujemy razem.

ETAP 4:

Zupa brokułowo - pieczarkowa
Całość blendujemy na jednolitą zupę - krem

Całość blendujemy na jednolitą zupę, którą przyprawiamy solą i pieprzem.

Zupę możemy zabielić śmietaną (ja wolę zupę brokułową bez śmietany).

Po rozłożeniu zupy na talerze każdą porcję posypujemy płatkami migdałowymi - można je wcześniej podprażyć na patelni.