Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, papryką słodką oraz majerankiem i wrzucić na rozgrzany na patelni smalec. Smażyć do zrumienienia. Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku. Smażyć chwilę, a potem przełożyć wszystko do garnka i zalać gorącą wodą, tak aby woda przykryła składniki.
Dodać kostki bulionowe, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.
W międzyczasie obraną marchewkę, seler, pietruszkę i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. To samo zrobić z oczyszczoną papryką. Po upływie pół godziny gotowania, wrzucić do mięsa paprykę i gotować nadal.
Po 15 minutach sprawdzić czy mięso jest miękkie i kruche, jeśli nie przedłużyć gotowanie o kolejne 15 minut. Kiedy mięso bedzie miekkie dodać pokrojoną resztę warzyw i gotować do ich miękkości.
Na końcu dodać przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku czosnkiem, papryką ostrą, pieprzem, solą według uznania.
Dodać kostki bulionowe, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.
W międzyczasie obraną marchewkę, seler, pietruszkę i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. To samo zrobić z oczyszczoną papryką. Po upływie pół godziny gotowania, wrzucić do mięsa paprykę i gotować nadal.
Po 15 minutach sprawdzić czy mięso jest miękkie i kruche, jeśli nie przedłużyć gotowanie o kolejne 15 minut. Kiedy mięso bedzie miekkie dodać pokrojoną resztę warzyw i gotować do ich miękkości.
Na końcu dodać przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku czosnkiem, papryką ostrą, pieprzem, solą według uznania.